Reklamation och retur

Vad gäller för reklamationer eller returer

Du som är privatperson har alltid 14 dagars bytesrätt/ångerrätt när du handlar online. Det innebär att du inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket kan skicka tillbaka oanvända och oskadade varor. Om en vara har använts eller hanterats oförsiktigt, så att den inte längre kan säljas som ny, kan du bli skyldig att ersätta den. Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Vid fel i varan återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt levererade varan förutsatt att vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid.

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från det att du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden. Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.

För att kunna fastställa en varas egenskaper eller funktion måste du i vissa fall bryta förpackningen, som i så fall ska öppnas så varsamt som möjligt samt återsändas tillsammans med varan.

*Observera att du inte har bytes- eller ångerrätt för vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt fått en tydlig personlig prägel.

Hur gör jag en reklamation eller retur

  1. Fyll i returblanketten som du finner här nedan (det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten)
  2. Vi kontaktar dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
  3. Vid retur måste alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.
  4. Förpacka godset väl för att undvika skador.
  5. Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.

OBS! Returer som skickas in utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom dessa dagar.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.